Kompozit Sanayi’nin Avrasya’daki Buluşma Noktası: Eurasian Composites Show

Kompozit sektörü, Türkiye'de, Avrupa ve dünya büyüme oranlarının üzerinde bir büyüme göstermektedir. 2010 yılına kadar, ortalama % 8-12 arasında büyüme görülürken, daha sonraki yıllarda da, % 9-10 oranında bir büyüme beklenmektedir.
Kompozit sektörü dünyada 7,3 milyon ton, 43,5 milyar Euro'luk bir ticaret hacmine; Avrupa'da 2,25 milyon ton ve Türkiye'de 120.000 tonluk üretim hacmine sahiptir.
Türkiye'de otomotiv, inşaat ve altyapı sektörlerindeki Kompozit kullanımları, toplam Kompozit kullanımının yarısından daha fazlasını oluşturmaktadır. Otomotiv, inşaat ve altyapı sektörlerinin hızlı bir şekilde büyümesi yabancı üreticilerin dikkatini çekmektedir. Türkiye'nin coğrafi konumu, hızlı yapılanması ve Türk firmaların komşu ülkelerdeki inşaat sektöründe söz sahibi olmasından dolayı, inşaat sektöründe kullanılan Kompozit Malzemelerin üretimi hızlı bir büyüme göstermiştir. Bu gelişimin önümüzdeki birkaç yıl için de böyle süreceği öngörülmektedir.
Otomotiv sektöründeki uluslararası firmaların Türkiye'de üretim bölgelerini genişletmesi, yeni firmaların üretim yapmaya başlaması ve sektörün benzin maliyetlerini düşürmek için daha hafif araçlar yapmak istemesi nedeniyle dayanıklı Kompozit Malzemeler, metal malzemelerin yerine tercih edilmektedir. Bu ihtiyaç, sektörün gelişimine büyük katkı sağlamıştır. 

Bu doğrultuda Artkim Fuarcılık olarak, yıllardır kimya sektöründe yaptığımız fuarlar ve sektörel yayınlarla edindiğimiz deneyimleri paylaşmak; Ortadoğu, Doğu Avrupa, Kuzey Afrika ve Balkanlar'ın Kompozit Sektörü’nü İstanbul'da bir araya getirmek için sektörel fuarlarımıza 2013 yılında bir yenisini daha ekledik:  Eurasian Composites Show.

 "Kompozit Sanayi Fuarı” Eurasian Composites Show , yeni ticari bağlantılara vesile olmak; Ar-Ge çalışmalarına katkı sağlamak ve sektörün bilgi paylaşımını güçlendirmek için önemli bir adım olacak.

Siz de Kompozit  Sektörünün bu büyük buluşmasında yer almak, dünyanın dört bir yanından gelen sektör profesyonelleriyle verimli iş bağlantıları kurmak ve Avrasya’nın En Büyük Kompozit Platformu’nda yerinizi almak istiyorsanız katılım koşulları ve detaylı bilgi için sales@artkim.com.tr adresinden bizlerle iletişime geçebilirsiniz

Organizatör